Echiparea masinii cu anvelope de iarna

In timpul iernii, conditiile de rulare pe carosabil sunt speciale. La temperaturi scazute, anvelopele de vara se intaresc si performantele lor se reduc, motiv pentru care acestea trebuie schimbate in mod normal atunci cand temperatura din termometre scade sub 7 grade Celsius. Schimbarea cauciucurilor este un proces ce nu trebuie neglijat si trebuie sa efectuat de toti conducatorii auto. Daca este necesar sa va echipati cu lanturi, e bine de stiut ca folosirea lor pe drum uscat duce la uzuri ale anvelopelor si ale elementelor suspensiei si directiei.

La temperaturi sub 7 grade, anvelopele de iarna ofera mai multa siguranta si reduc distantele de franare in comparatie cu anvelopele de vara, pe toate tipurile de carosabil. In Romania, ca de altfel in UE, legislatia obliga consumatorii sa aiba montate anvelope de iarna atunci cand drumurile sunt acoperite cu zapada sau polei, incepand cu 1 noiembrie. Conform legii, anvelopele de iarna trebuie sa aiba obligatoriu inscriptia M+S (“mud & snow” = noroi si zapada).

O alternativa la anvelopele de iarna o reprezinta anvelopele all season, anvelope concepute pentru a rula eficient si in legalitate, in toate cele patru anotimpuri. In general, acestea ofera perfomante apropiate cu cele ale anvelopelor de vara si ale celor de iarna, exceptie facand doar in conditiile de circulatie foarte dificile.

In functie de dimensiune, producator si marca, ne putem echipa masina cu cauciucuri de iarna cu circa 1000 de lei, iar o simpla vizita la un magazin cu piese auto sau o comanda online ne poate scapa rapid de aceasta grija. Sfatul nostru este sa achizitionati anvelope iarna online din timp si sa va echipati masina cu anvelopele potrivite, pentru a respecta legislatia, dar mai ales pentru siguranta dumneavoastra si a celorlalti participanti la trafic. Cat timp nu utilizati anvelopele, incercati sa le depozitati in conditii cat mai bune: ambalate in saci speciali, intr-un spatiu cu temperatura scazuta si constanta si fara umezeala.

Service Auto Constanta Autorizat RAR

Service Auto Autorizat RAR Constanta

Lasă un mesaj

Aboneaza-te la
newsletter

Noi te vom anunta de ofertele noastre prin mail!

Accept
Setări ×
×