Ce piese auto se strica cel mai des?

Indiferent de marca autovehicului, exista elemente fara de care functionarea masinii este riscanta sau chiar imposibila si care vor trebui schimbate ocazional pentru a-ti asigura siguranta si confortul. Exista piese auto care se strica destul de des, insa unele pot rezista mai mult in timp, in functie de producator. Cert este faptul ca defectarea pieselor auto nu trebuie neglijata, motiv pentru care este recomandat sa apelati la un service auto Constanta ori de cate ori considerati ca este nevoie.

Iata 5 piese auto care se defecteaza cel mai des:

Ambreiajul. Ambreiajul nu este o piesa consumabila si de obicei se strica in doua situatii: cand se circula cu piciorul stang apeland pedala usor, involuntar sau atunci cand abuzam de plecarile de pe loc in tromba. Ambreiaujul se inlocuieste de obicei la kit, nu doar discul. Un kit contine plasa, disc si rulment.

Pivotii. Sunt piese care pastreaza mobilitatea rotilor, special gandite sa prinda piesele metalice ale directiei si sa absoarba socurile. Pivotii sunt insa niste piese destul de firave ce iau tot greul socurilor din roata, iar primul semn ca acestia s-au defectat sunt zgomotele care se aud la fiecare groapa peste care se trece cu masina.

Planetarele. Sunt piese din sistemul de tractiune al masinii, care transmit puterea de la cutie la roti. Acestea se defecteaza daca sunt fortate in viraje, cand rotile sunt bruscate si in momentul in care se strica burduful (moment in care intra apa si nisip, se pierde lubrifiantul, iar planetara este compromisa).

Toba. Daca toba masinii nu este de inox, atunci cel mai probabil aceasta va trebui schimbata la un moment dat. O toba are de obicei mici orificii pentru scurgerea apei formate in urma condensului, iar cand aceste gaurele de evacuare se astupa, toba ramane plina cu apa. In plus, daca se circula numai pe distante scurte cu masina si motorul nu are timp sa se incalzeasca, pe evacuare se va face si mai mult condens.

Amortizoarele. Au ca si rol diminuarea socurilor atunci cand intampinam obstacole pe carosabil (gropi, linii de tramvai, guri de canal etc.). Din acest motiv, este recomandata reducerea vitezei inainte de intampinarea acestor denivelari.

Service Auto Constanta Autorizat RAR

Service Auto Autorizat RAR Constanta

Lasă un mesaj

Aboneaza-te la
newsletter

Noi te vom anunta de ofertele noastre prin mail!

Accept
Setări ×
×