ATENȚIE LA PLĂCUȚELE DE FRÂNĂ! TRACOM RECOMANDĂ

Sistemul de frânare este de o importanță crucială pentru orice vehicul. Chiar dacă acest lucru nu înseamnă că alte sisteme nu ar fi foarte importante, în ceea ce privește siguranța mașinilor și a pasagerilor frânarea reprezintă cel mai important aspect. De aceea sistemul de frânare trebuie să funcționeze optim în orice condiții și la orice oră. Plăcuțele de frână sunt cele mai comune elemente ale sistemului de frânare care se înlocuiesc și cel mai des. De fiecare dată, plăcuțele se înlocuiesc în pereche și pe aceleași punte. Un alt aspect la care nu există compromis constă în faptul că plăcuțele se înlocuiesc doar cu un set nou și niciodată cu unele folosite.

tracom placute de franare piese auto

VERIFICĂ DOAR LA MECANIC

Service-ul TRACOM asigură schimbul setului de plăcuțe cu unele din magazinul propriu, aflate în garanție. De cele mai multe ori, plăcuțele de calitate precară vor crăpa sau se vor uza mult mai rapid. Nu recomandăm verificarea plăcuțelor în regim propriu de către șofer prin simplul fapt că se uită și constată starea lor. Ele trebuie demontate de către mecanic și studiate amănunțit atât starea cât și acțiunea lor. TRACOM este un service autorizat cu viză anuală de la Registrul Auto care vă recomandă să verificați acest detaliu atunci când vă prezentați la orice service.

 

CÂND PLĂCUȚA SE SUDEAZĂ DE DISC

O situație des întâlnită prin care plăcuțele sunt expuse uzurii sau defecțiunii este atunci când lăsăm o mașină cu frâna de mână trasă pe o perioadă îndelungată, de mai multe săptămâni sau chiar luni. Plăcuțele se pot suda efectiv de disc iar în momentul plecării de pe loc se pot debloca. Semnul comun al acestei probleme constă într-un zgomot prin care trosnesc și se pot crăpa. Senzorii plăcuțelor acționează atunci când acestea necesită schimbare. Neînlocuirea lor la momentul necesar poate duce și la deteriorarea discului de metal prin fricțiunea cu suportul care susține plăcuța.

 

DURATA MEDIE DE VIAȚĂ

De obicei, plăcuțele de frână se schimbă la parcurgerea a 20.000 de kilometri, iar discurile se schimbă și ele o dată la două-trei schimbări de plăcuțe, adică la aproximativ 50.000 de kilometri. TRACOM vă așteaptă pentru verificări ale întregului sistem de frânare și pentru eventualele înlocuiri și reparații cu piese și manoperă cu garanție.

Service Auto Constanta Autorizat RAR

Service Auto Autorizat RAR Constanta

Un răspuns

  1. constantin 30/10/2022

Lasă un mesaj

Aboneaza-te la
newsletter

Noi te vom anunta de ofertele noastre prin mail!

Accept
Setări ×
×