Ai pregătit mașina pentru iarnă? Tracom recomandă

Fie că ești șofer cu mulți ani la volan sau ai carnet de câteva luni, ai auzit cu siguranță multe sfaturi și ai citit și în legislație despre măsurile ce trebuie luate odată cu venirea frigului. Luna noiembrie poate aduce ninsori și chiar depuneri de gheață în orice zonă a țării iar mașina ta este vulnerabilă condițiilor meteo din timpul iernii.

Ca să fii pregătit pentru provocările ce te așteaptă în acest sezon rece, TRACOM îți spune pe scurt care sunt cele mai importante verificări și schimbări pe care trebuie să le efectuezi la mașină chiar înainte ca gheața și zăpada să își facă apariția pe șosele.

ANVELOPELE Legea îi obligă pe șoferi să își echipeze corespunzător mașina pentru iarnă încă din noiembrie dacă sunt prevăzute ninsori. Îți recomandăm cu insistență să rulați cu cauciucuri noi de iarnă. Este cea mai sigură măsură pentru a vă scuti de eventuale probleme sau incidente serioase. Anvelopele all-season sunt practic un compromis datorită aderenței mai reduse și trebuie să te asiguri mai ales că sunt într-o stare foarte bună. Nu recomandăm folosirea vechilor cauciucuri de vară, a anvelopelor second-hand sau a celor reșapate, însă dacă nu există alte variante prevăzute de buget, măcar asigurați-vă că anvelopele achiziționate la mâna a doua se află într-o stare cât mai bună.
Lanțurile antiderapante sunt accesorii obligatorii în mașină pe timp de iarnă pentru că nu se știe cu ce fel de situație vă puteți confrunta însă trebuie să aveți în vedere că folosirea lor pe carosabil uscat deteriorează serios atât anvelopele cât și suspensiile sau chiar elemente ale direcției.

BATERIA Frigul și mai ales gerul are un impact serios asupra întregii mașini iar partea electrică nu este deloc scutită. Bateria este de două ori mai solicitată iarna decât în restul anotimpurilor și există în acest sens și o legătură cu tipul de ulei folosit în motor. Nu țineți consumatorii activi dacă nu aveți motorul pornit și nu uitați să aveți în dotare cablurile electrice pentru a primi curent electric în cazul în care bateria nu mai dă randament și vă lasă în pană. Te așteptăm în service-ul auto pentru verificarea bateriei.

ANTIGELUL Service-ul TRACOM IMPEX te așteaptă pentru o verificare gratuită a antigelului, un alt aspect specific începutului iernii. Sistemul de răcire bazat pe antigel foloseşte lichidul pentru a efectua transferul de căldură pe care o absoarbe din motor și o trece prin radiator. Tipurile comune de antigel sunt cel cu silicați și cel fără silicați, se deosebesc prin culoare și proprietăți și nu trebuie amestecate. Noi îți procurăm exact tipul de antigel necesar mașinii tale prin magazinul de piese TRACOM și lucrăm doar cu produsele furnizate prin intermediul acestuia.

ACCESORII Pe timp de iarnă, chiar și ștergătoarele au de suferit datorită înghețului și vă recomandăm să vă asigurați că nu sunt lipite înainte de a le acționa electric. Asigurăm prin magazinul TRACOM inclusiv ștergătoare, lanțuri, lopeți, spray pentru dezgheț, raclete și absolut tot ce ai nevoie pentru a dota mașina corespunzător pe timp de iarnă. Te așteptăm.

Service Auto Constanta Autorizat RAR

Service Auto Autorizat RAR Constanta

Lasă un mesaj

Aboneaza-te la
newsletter

Noi te vom anunta de ofertele noastre prin mail!

Accept
Setări ×
×